Colour of the day=)

fly from d sky,to my family i shud try=)

SEBELUM TU!!
salam,hehe..
minta maaf banyak2 if ade salah silap=)
amin nak exam lagi sebulan,
doakan amin senang belajar~
rajin belajar~
x ponteng kelas~
dapat result the best=)
n itu yang terbaik~

heyyy,dak sunat=P hehehe.. jgn nakal2.. org tua ckp, budak lepas sunat, kena jd lg baik n hormat ibu ayah..taw3=) bljr rajin2 ok?^^
uih, ali besar gila,hehehe.. mata dah bley bukak dah?hahaha! kidding aja=) * amin ni nak kena penumbuk ke ape*=P
bila 1st timer buat=DDD
tp jadi~
haaaaa~ itu yg special tu, tp x taw la skrng ingat lagi ke x=)
i luv all of u, including me,hihihi..
farewell,insyaAllah all things gonna be alrite^^



ibnu Abdullah=) make it real~hehe

abah~ your thoughts, are beyond me.. it is just me, i knew them, when actually it is already happened, so keep teaching me,hehe=) amin sayang abah sangat3..

err,ibu~ amin lom ade anak lagi,hahaha..sabar naa=) hmm, u r d best..simply said, i luv u so much, nothing else can describe u coz u r my mother..luv u!=)


i am happy if you r happy=)

so happy2 always~

----------------------------------

taw??

“Blue of the day”

Blue of the day, the blue is like a bright sky, blue of our day, together we stay..

Beauty of the day, the beauty from garden of heaven, beauty of our day, even though we will separate away..

Isn’t it our heart had already united? In a line full of true friendship, tightness of our last hand holds,tears swept away even though we will separate away..

Farewell my friend, keep on fighting,

may all of us will meet again, remember our sweet memories,

as blue as today..

I'm upset with U=)

"Katakanlah Muhammad, apakah perlu Kami beritahukan kepadamu tentang
orang yang paling rugi perbuatannya? (iaitu) orang yang sia-sia
perbuatannya dalam kehidupan dunia,sedangkan mereka mengira telah
berbuat sebaiknya"

[Al-Kahfi: 103-104]

^^,

sungguh, janganlah tergolong dalam golongan ini, sangatlah rugi, di dunia dan akhirat..

-------------------------------

salam alaykum=)
ibu abah family, rakan2 n so on~ semoga dalam lindungan Dia dan dalam 'guide' Dia..

demam~
ujian, ujian ialah TARBIAH dari Allah.. ada 2 je punca, either Allah sygkan kita atau Allah abaikan kita, so~ dimana kita? sengaja wat persoalan,hehehe..

untunglah bagi sesiapa yang Allah sayang, Allah nak dengar doa kita, Allah nak tengok solat malam kita, Allah nak bagi nikmat selepas sakit itu, besarnya nikmat Allah coz Allah sayang kita n sememangnya Dia sentiasa sayang kita=)

dan rugilah orang2 yg diabaikan.. adakah Allah berasa kuasa Dia berkurang jika kita x solat? Adakah hilang sifat tuhan jika kita x solat? TIDAK langsung..Allah sentiasa BESAR, KUAT n so on dan Kita hanya mencampakkan diri dalam kebinasaan, nauzubillah min zalik~ jangan bodoh sombong,especially dgn TUHAN,silap bosau tuh-_-

----------------------------------
got this from d life of a person~~^^,

Don't be upset n disappointed with me even I actually REALLY2 more upset n disappointed with U,
i didn't say it to U even I can tell U coz..
for me,
it is basically and totally from U at d beginning=)

shud i said it in a good-manner way or a rude way?
=)
dats will reflects me,
so~
for me, i'd made my decision,
my decision was,
GOOD-MANNER way...

p/s: i'm not good at lying, coz d most untrusted person in d WORLD is politician=)

korban=)

To become a doctor not only involves studying hard
but
it involves
a change in one’s lifestyle
and attitude towards life..

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA
^^

untuk
ABAH
IBU
ITA
AIYSHAH
ALI

saudara2
family
kawan2 yg laen

semoga dengan hari raya korban ni diampun segala dosa2 sedar atau tidak, diberi kekuatan untuk menempuh hidup dan dapat berkorban dalam erti kata korban yang sebenar..insyaAllah=)

selamat hari raya!^^,

p/s: doakan amin exam final sem ni, dapat berkorban masa dan tenaga ke jalan yg diberkati..=) syukran~

winter


winter ni kalau balik msia ok x?
=P

jauh tapi dekat=)

salam, sori sangat2 if x update=(

bukan x nak tapi kekangan masa,walaupun sebenarnye itu alasan sahaja.. hmm, alhamdulillah dah nak habis 5 cases, maknanya dah nak mid sem, exam.. terpaksa try really2 hard! pasal banyak miss kelas=( tp xpe!

Allah kan ada=)

yang berada di Malaysia, mintak maaf sangat2 pasal x update blog, ibu,abah n family2 laen.. huhu.. amin kat sini alhamdulillah sehat je, n ok je sume, sekarang dah sejuk dah, walaupun x sejuk sangat, tapi bila kuar rumah tu dah boleh pakai baju sejuk=)

tapi sejuk best!!^^,
kalau nak banding dengan panas kan?hehe..

hmm,ibu ada bagitaw yang cuaca x tentu kat Msia, panas pastu hujan, xpe=) minum air banyak2, insyaAllah sehat~ jangan lupa exercise~ makan jangan x makan..

ada artikel amin baca:

" eating do reflect us"
maknanya tahap tenaga dan aktif kita ni, merujuk balik kepada pemakanan kita..

makan banyak atau sikit x semestinya sehat=) makan makanan sehat insyaAllah sehat^^,

-----------------------------------
utk abah ibu,
amin mintak maaf kalau lama x update blog, kalau mesej kat telefon selalu je,hehe.. telefon boleh bawak mana2,so boleh mesej bila2=)
amin jumpa benda ni waktu kelas,
mintak abah try cari makna " lethargy"
n cuba ibu tengok jugak..
cuba sekali sekali pegi kat gunung lang tu, hari2 pn xpe,hehe.. ikan tu bukan ikan yang sama kita akan tengok hari2^^,hehehe~

ita,ct,ali.. ada yg nak exam, insyaAllah amin sentiase doakan awak2 sume=) berjaya n dapat yg terbaek~ all d best ok!!! hehehe..belajar n terus belajar..

insyaAllah~ apa yang amin bley wat selalu ialah doa~ doa supaya sehat2 selalu,dipermudah urusan, diberi kesihatan yg baek n dikuatkan ikatan kasih sayang=)

pernah sorang ni bgtaw amin,
" x susah nak doakn utk diri,tapi sangat susah nak doakn utk orang laen, kerana itulah mendoakan orang laen lagi senang dimakbulkan, dan lagi senang terkena kat diri orang yang berdoa"
^^,


orang arab ckp
" maasalamah "= bersamamu keselamatan n kesejahteraan^^,
jumpa lagi!!!hehe..

aah! kanak2 mmg camtu=)

salam!
=DD

alhamdulillah~
sepanjang last post till dah nak habis ramadhan ni,macam2 benda berlaku, dari yang enjoyable, cam sedih sket2, panas2 sket, penat2 sket tp best!
^^
terima kasih!!
tQ!!
syukran!!
kpd sspe yg berkenaan..
(x taw la lpas dh balik sne akn ade changes or x-_-, sy serahkan sume kpd Allah utk menjaga)

---------------------------------------------

ble kte nak something,
think twice,
decision to make,
think twice,
if its about urself,
think twice,
n if its about others,
think double twice,

twice is to reassure that u get into ur mind..
double twice is to make sure,
u don't regret of what u chose..

tp sume benda tu x berlaku,
coz kanak2 mmg camtu=)

-----------------------------------------------------

Melayu mudah lupa,
Melayu lupa agama..

"merdekakan diri dari penjajahan fikiran melalui iman dan islam,
dan InshaAllah islam akan tertegak dengan sendirinya"

---------------------------------
ni pics 1/4 of programmes,
so~
darab lah 4..
=)
we said we r busy, bt think others,they r busy too ok...


ade cte behind this baby=)
tQ Allah coz temukan dgn mereka,
Allah shj yg mmpu mmbalasnya..
ade cte gak behind this gmbr,haha..
sengal la akram=P
KR~ i'll follow up,
-dressing for diabetics
that for sure,by Dr Latiff=)
tq sume!
ble lg ni~~~
All d best kt Urdun adik2ku=)
sy hnye bley berdoa dan usaha sket utk kejayaan anda..
tawfiq wannajah maa'kum inshaAllah..

ni pt. yg kurang bley blah=DD
crocs dah smpai kt ats tu..
jom! BROGA!
bang! kte ni jd maen ke x??
ske ati kome la, ak nk bce buku jap,haha..
penjara pn bley!=D
ibrahim!=)
dtg lg naa~
bg munje x dok rmh=P

Am i in too deep?
have i lost my mind?

-HERO-
-Enrique Iglesias-

hanya EI je tahu..
bt then,
am i in too deep?

-----------------------------------------------

Alhamdulillah,
lets have a simple check list=)

penghulu alam dunia akhirat-Allah SWT
penghulu quran- ayat kursi
penghulu kitab-Al-Quran
penghulu nabi-Nabi Muhammad SAW
penghulu hari-Jumaat
penghulu bulan-ramadhan
penghulu keluarga?-suami/abah..
^^

untuk anniversary yg ke 100 kalinya post ni,
1 week before RAMADHAN..

harapan RAMADHAN

abah-x sempat nk interview=DD
ibu-"harapan ramadhan ni,ibu nk dapat puasa dgn baik, dijauhkan sakit, dan dapat baca quran banyak2=)"
ita-"harapan ek,nk tambahkan amalan2 sunat n selalu p surau solat tarawikh,hee~"
amin-"ehem~hopefully dpt la pose n bkk pose penuh..=D.. kalau bley ada masa2 terluang,nak usaha sehabis baik wat ibadah n hopefully ni ramdhan better than b4"
ct-"em,harapan? nk wt solat hajat tiap2 malam n try penuhkan tarawikh"

------------------------------------

for me,
to be me myself is d hardest thing..
maybe,
before this,
i'm not being myself?
who knows..
Allah~
help me please..please..
i love someone who should i love..
the most..


p/s-sori 4 being myself n sy x kuat
p/s/s-hari ni,pagi2.. nak bertolak ke johor,pray for d safety ok=)

selalu lupa??? -_-"

salam
^^
penat? selalu lupa? hilang focus?anda athletes??
try this..
suggested by abah, he is a real specialist..
hehe,
(non-profit)
boleh dapat over the counter(bley beli kt pharmacy or clinic)


  1. - arcalion ny just a nama jenama(brand name) untuk sulbuthiamine.
  2. - secara umumnya ubat ni untuk asthenia/weakness(lemah), fatigue,lethargy,malaise,lassitude,languor dan nama-nama yang seumpama dengan dia..
  3. bagus gak untuk athletes=) for sure ni bukan steroid,so, bley la nak makan b4 tournament,haha..
  4. untuk student especially seGENG dgnku,silalah amik untuk bagi cergas and senang ingat sket, next sem dpt yg terbaek iA=)
  5. + untuk memory! sspe yg rse dia mcm sng lupa,silalah ye~
  6. DAN! seperti kebanyakkan ubat2 yang anda makan setiap hari, x bley makan benda ni berlebihan ok, standard la tu, makan lbey,nnti ade la side effects dia..
--------------------

bila sihat, x taw nak syukur,
bila dah sakit,haaa~
baru nak sedar diri..
tu la kita,
manusia~~=)


kucing hitam dan sistem limbik

kucing hitam..
kau xde beza dengan anjing atau kucing putih..
betol~
x caya,tanya Dia..
^^
(tiada kena mengena dengan gambar)

try bkk link ni,


dapat link ni dari saudar Megat Safuan Zakuan=)
tq sahabat~

------------------------------------------

permasalahan klinikal sistem Limbik

-luka di hippokampus menyebabkan hilang ingatan
-kadar merosot yg ketara di hippokampus berlaku dalam penyakit Alzheimer's
-kemerosotan nukleus amygdala menyebabkan kehilangan agresif,ketakutan dan kemarahan
-selera makan yg meningkat dan tabiat seks tidak normal disebabkan oleh kemerosotan kedua-dua belah amygdala dan hippokampus

-neuroanatomy Adel Bondok-
-------------------------------------------

p/s-senyum=)


time is short



"please don't,there's no need to complicate,
coz our time is short,
this our fate,
i'm Yours"

-Jason Mraz-

i'm Yours betul cakap 'Jason Mraz' tu.. x perlu kita nak menyusahkan diri,memeningkan diri n so on, kerana apa?

kerana masa kita pendek=)seminit selepas ini? sejam? or mungkin esok? ok la~~lusa? tahun depan? or mungkin selepas kita tutup blog ni?

inilah takdir kita~ yakni, kita milik DIA~

yes dearies~ kita milik Dia,Allah..

pray just like we'll die tomorrow.. live ur life just like we'll living for d next thousands years..

----------------------------- ------------------------------

di pondok kecil,
di pantai ombak,
berbuih putih,
beralun2~

-nadamurni-

kenapa dengan lagu ni?? check internet=)
siapa kita~analyse2(cam kenal jek ayat ni)
------------------------------ ------------------------------

kesenangan yang datang x akan selamanya,
begitulah selepas susah ada kesenangan,
seperti selepas malam,
datangya siang,
oleh itu waktu senang,
jangan lupa daratan,
kelak menyesal nanti,
tak berkesudahan,
apa guna SESALAN,
hanya MENEKAN jiwa,

jangan difikir derita akan berpanjangan,
kelak akan membawa PUTUS ASA pada tuhan,
ingatlah biasanya kabus tak berpanjangan,
setelah kabus berlalu,
pasti cerah kembali,

ujian adalah,
TARBIAH dari Allah,
apakah kita kan SABAR,
ataupun sebaliknya~

-Nazrey n In-Team-

lagu ni??
tengok lirik=)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
perutusan dari hati-------->

1)- permudahkan urusan kawan2 ku utk program JOM,berikan mereka kekuatan dan ketabahan,amin~
2)- sihatkanlah tubuh badan kami, agar kami mudah untuk beribadah kepadaMu, dan jika kami sakit, jadikan sakit kami itu sebagai penghapus dosa2 kami yang lalu,amin~
3)- jadikan kami anak soleh solehah,yang boleh membantu ibubapa kami ketika senang ataupun susah,amin~
4)-berikan kami teman yang mampu membantu dikala suka ataupun duka,amin~

d last one~

hapuskan dosa2 kami yg lalu dan perkenankan segala doa2 kami ini ya Allah~huhu,amin~ Kau Maha Mengetahui hati2 ini,amin ya Allah,amin~~~

ada apa dgn Paul~ bce smpai habis=)

salam
^^,

World Cup(WC) dah nak habis,
bagus~

sedikit demi sedikit,
mind kte distracted,
diverged,
dibahagikan,
dimanipulasi,
n perkataan seumpanya,

SERIOUSLY,
sy mmg minat gle WC,
and memang ikut WC ny dari awl sampai habis,
yet~
we have work to do=)

---------------------------------------


Paul,
sesiapa yg ikut WC maybe taw Paul si sotong ni,
sotong ny dikatakan dapat taw result menang kalah team yg lawan,
and setakat ni,
result die 100%,
dirancang? x taw~
n i bet ade something behind this
(small thing with BIG agenda)

so~we are talking about apa yg dikatakan manipulasi fikiran,
is simple,
make people believe that all of these things is decided NOT by God or Allah,
by time~


concept mereka " do it in an easy way to gain big things"

so~ terciptalah sotong Paul ni~

mechanism teka meneka.. betol or salah, sy pun X TAW mcmne, tp~ yang pasti!

DON'T ever make this small tiny little creature empowered more than ALLAH

btw,kena FAHAM yang bukan sotong ny khurafat~~ die x bersalah~ ORANG2 bkn manusia tu yg buat benda ny jadi khurafat,
e.g. kalau la sotong kurita ni dibuat masak pedas ke, or digoreng ke~ kte nak makan? makan jek la~ benda ny x bersalah~=) xde la nak ckp,sotong ny la wat kje khurafat, so berDOSA makan,...gle pe~~~ bg faham dulu..
(ada orang tanya actually)


somehow,its better not knowing ape Paul tu, ape WC, ape itu BOLA SEPAK, but then look at people out there, me, u, our friends, mostly yang tgk bola, mcmne diorang, siapa diorang.. fikir~ kalau ustaz yang tgk bola, MMG confirm n InsyaAllah la bley fikir yg Paul tu x bley wt ape2, yg laen?

mmg awal2 akan cakap," ala~ kebetulan jek tu" fine~ btol~ tp~ by time,mind tu sket2 kne diverged,manipulated=(
sayangi kawan,sayangi agama


looking forward on this

(^-^)


1. Aqidah yang sejahtera
2. Ibadah yang sahih
3. Akhlak yang mantap
4. Luas pengetahuan
5. Sihat tubuh badan
6. Mampu berdikari
7. Melawan nafsu
8. Sangat menjaga masa
9. Tersusun urusannya
10.Bermanfaat pada orang lain

---------------------------------------------------------

Allah~ plizz help me on dis
=)

1st in summer hols=)

salam=)

" dan ingatlah tuhanmu dalam hatimu dengan rendah hati dan rasa takut, dan dengan tidak mengeraskan suara, pada waktu pagi dan petang dan janganlah kamu termasuk orang-orang yang lengah"-a'raf-205

"plan the work and work the plan"

" live life to the fullest"-jo

--------------------------------------------------

alhamdulillah, dekat 10 hari dh ada kt Malaysia=)
life sangat2 best! + sgt2 BUSY!
seriously~~
macam2 xtivities~
dah macam nak final exam pulak,
haaaa~~
teringat final exam,alhamdulillah=)
unexpected result,
tq doa kalian~
tq sangat2!
especially ibu abah,adik beradik,atok,sedare2~
n kwn2 yg disayangi=)

i'll strive and try my very best for the next sem,
baru2 ni tiba2 rasa seronok study=)
hopefully itu sign yang baik,
and rasa semangat nak sambung study balik,
waa~
perasaan yg seronok=DD

btw,
cakap pasal previous sem 3 and 4,
had learnt a lot of things,
really~
macam2~~ somehow rasa sedih,
happy,
frust=)
blur~
dpt kenal ramai kawan2 yg really nice,
unforgettable~~

hidup ni pendek,
untuk kita bergaduh,
utk kita kurang berusaha,
untuk kita malas,
x beribadah,
kecewa,
so~~~
life must go on=)
live it~
make it full~

live it to the fullest=)

----------------------------------------------

3 ayat di awal td,insyaAllah akan diusahakan=D

p/s= esok ade match! doakn yg terbaek!hehe



HABIS!!!!

salam~~~


alhamdulillah!!! dh hbs exam~~~~ tq Allah~ tq ALLAH!! huhu, sgt2 lega~~ + happy, nk balik msia=)

Allah Maha pemurah, Maha pengasih dan Maha penyayang, Maha berKUASA atas sesuatu, yang Maha mengetahui dan menguasai segala hal dunia akhirat...

Allah yang menciptakan manusia untuk menguji ~ sesungguhnya penciptaan Allah sangat sempurna,Tiada Tuhan disembah melainMu Allah~huhuhu...

--------------------------------------------------

jauh di sudut hati, ade rse syukur yang sangat sangat mendalam, terima kasih Allah, kerana mengurniakan sy family dan kawan2 yg sanggup berdoa untuk diri yg hina ini,

terima kasih~~

if nak compare usaha diri yang x seberapa ni, apalah sgt~ jika bandingkan dgn doa kalian,huhuhu~~

alhamdulillah exam lancar, x taw betol atau salah, yang pasti tenang itu sgt membantu~~~terima kasih~~~huhuhu,

semoga Allah membalas jasa kalian,syurga milik kita, kejayaan milik kita~Allah yusahhil~~ameen~~~ya Allah~~

huhu,

---------------------------------

p/s--semoga exam ny dan berkat doa2 anda semua,membantu meningkatkan iman,huhu,syukur Allah~~

p/s/s-- saya xkan lupa untuk mendoakan orang2 yg mendoakan sy=)insyaAllah~~sentiasa~~

urgent, please~~LL4G progress

salam~
sori coz i'm going to write once again before final exam~huhu, cakap x serupa bikin=(

but it's important!!

kita semua tahu pasal lifeline4gaza? ala~~ yang sumbang2 duit untuk hantar bantuan kat Palestin?? ade?? mesti ada punya~ kalau x taw, check INI

orite~ kita dah buat tugas kita dengan memberi bantuan kan? TP~~~~

tugas kita tak habis lagi untuk masa terdekat ni~please~~~

DOA untuk orang2 yg pergi ke sana yang hantar barang2 tu~~hmm~

1-selamat pergi and selamat pulang ke tanah air
2-barang2 dan keperluan berjaya masuk dalam Palestin
3-xde halangan dari pihak tertentu(Israel n so on~)

-----------------------------------------------------------
please check link tu punya twitter~~ updated,mybe x kerap, tp kita taw apa perkembangan~

bukan apa~ kita senang keluar duit, bagi barang derma untuk mereka, tapi KALAU semua benda2 tu x sampai~huhu,sedihnya kt orang2 sana~ kesian diorang, kita nak pergi sana jauh sekali~sedangkan rasanya dalam ramai2 yang ikut konvoi tu, berapa orang orang ISLAM? sedih lagi sekali,

so~~ sebagai orang ISLAM, concern to other muslims~ doa la agar smooth jek perjalanan konvoi tu~


btw jgn lupa!

-DOAKAN juga saya, BUNYAMIN ABDULLAH yang akan menghadapi exam FINAL sem 4, medic~ pada 8/6 ini~~~

diberi ketenangan, kesihatan, cemerlang n itu yg terbaik=)

jumpa di MALAYSIA~~~~
salam~

doa and jadual FINAL exam, semangat! ^^

doa itu azam, semangat dan usaha,
carilah ia~

jika mak ayah berdoa agar mendapat anak yang soleh solehah, sebelum kelahiran kita lagi,
apalah kiranya,
jika anak yang lahir itu berusaha untuk memakbulkan doa mereka,
jangan tanya kenapa,
usaha~

jika ayah kita berdoa agar dapat isteri yang solehah, sebelum perkahwinan mereka,
apalah kiranya,
jika kita berdoa untuk kebahagiaan mereka dan kita sekeluarga,
jangan tanya mengapa,
doa~

-----------------------------------

jadual final exam^^,

take note that;

- 6/6 - MCQ( bulat-bulat )
- 8/6 - essay( karangan )
- 12/6 - osCE( praktikal)

osce ada 2 kali, 12/6 dan 13/6,
amin punya 12/6,bkn 13/6.

so~habis exam amin terus pergi cairo,beli-beli barang,hehe,ok?
btw,doakan Amin dapat yang terbaek!
diberi kesihatan,keselamatan, dan kejayaan yang cemerlang sekarang, waktu exam, sampai Malaysia dan selamanya^^
kawan2 amin jgk~~
hehe,
terima kasih semua,
dan doakan TAK amik exam yang tertulis SUMMER EXAM~~huhuhu~
^^

berhenti sehingga habis exam,ALL da BEST to ALL!!!

paparan pagi besar klik sini,



Ticket flight + slmt hari ibu!=DD

"ku hadiahkan salam sayang,
bersama Al-Fatihah yg penyayang,
ku kirimkan kasih,
bersama Al-Ikhlas yg suci bersih..

Ruzaini Amiruddin(1990-2010)
Sekolah Izzuddin Shah(SIS)

yg kembali ke rahmat Allah,
semoga ditempatkan bersama nabi-nabi dan orang yang soleh,
ameen
Alfatihah~~
-__-

-------------------------------------------------

salam alaykum,
ibu abah,ita,ct,ali n lain2~~
semoga dalam rahmat Allah,insyaAllah,
^^
btw~ibu,slmt hari IBU!!!hehehe
semoga diberkati umur,dimurah rezeki dan kesihatan yg baik,amin^^
hadiah yg btol2 hadiah,tnggu 16/6 baru dpt ek~=DD
yg ny hadiah awal dari amin~~ticket flight,
hehehe,

dh lme nk letak, n baru nk paste kt dalam blog,hehe,
ny ticket issue, utk flight ke Msia~
if xde halangan, insyaAllah ny la plan dia..

if nak tgk lagi jelas klik sini,
or klik kt gambar tu,
n amin ingat nk extend tarikh flight dari MSIA ke egypt,
spttnye 7, tp mcm nk blk 10 or 14~=DDD
ok kn?
coz ade 'benda' sket,hehe




-----------------------------------------------------

p/s: org yg plg bijak ialah org yg ingt akan MATI, kerana apa? kerana selepas ini, mungkin GILIRAN kita~~

other like another

" to be other like another "
"someone,anyone + everyone~ be yourself, don't pretend to be others, to be others is like being 'telur temelang'(??), looks like OK from outside, once shook or at sudden, POP!"
"someone told me, be yourself, yaahh, i'll be and always be myself,you??"
you?
one day i'll tell you, "come on~ be yourself, don't pretend to be others coz u said so,once~"
^^
*nothing to do with sesiapa,criusly~~SERIOUSLY~haha

salam alaycom,( versi Doctor2 gamaah/arab)hehe..

-missing some sort of things
-x sabar nak balik Malaysia
-kena study hard n smart
-dapat result yang terbaik
-beli apa2 yg menarik b4 balik


hidup indah kalau gembira,kn?
btw,
susah ke nak gembira?
=P
hehe~~~

come on la bfday boy!haha
ade sorang missing!!*aiman comel la=D

number?? err~sorry2,hp kami hilang,haha

lafaz tersimpan




Ayah dan ibu,
Ayah dan ibu,
itulah permulaan kami,
dapat melihat bulan dan matahari,
ahai~~

yang dikurniakan dari Ilahi,
ahai~~
ayah dan ibu,
ayah dan ibulah mesti dihormati,

Ayah dan Ibu,
wali dan keramat,
pada mereka kita beri hormat,
ahai~~

bagilah tunjuk ajar dan nasihat,
supaya hidup~
supaya hidup kita akan selamat
^^


---------------------------

tertanam naluri keibuan,
amat mendalam,
dijwa insan yang mendoakan,
kebahagiaan,
oh~ibu,

dibahumu tergalas beban,
perjalananmu penuh rintangan,
kau titipkan kasih sayang,
sejujur pengorbanan,
tak ku nafikan~

di saat kita berjauhan,
rasa ingin ku berlari,
mendakapimu penuh girang,
bak si kecil kehilangan,

kau insan penyayang,
betapaku merindu,
lembutnya bilaian ibu,
membuatku terlena,

di wajah terlukis tenang,
debar didada kau rahsiakan,
kupastikan dikau aman,
dikurnia sejahtera,
takku lupakan,

tiada aku tanpa ibu,
hanya kau satu didunia,
bertakhta dikau dijiwaku,
kaulah ibu yang tercinta,

kau insan pengasih,
betapaku mengharap,
hadirnya restumu ibu,
membuatku terlena,

bersemi belaian kasih sayang,
nan berpanjangan,
bagimu insan yang mendoakan kebahagiaan,
anak2mu~
oh~ibu~~
^^

----------------------------------

lafaz tersimpan, sebelum mata rapat terpejam~usah biar kehilangan menggantikan lafaz~ yang tersimpan~~~

pesanan buat diri dan teman


uhhu~~exam nk dekat~doakan yg terbaik^^

" to think that we are good enough, think that there are better person than we are.. to think that we are bad enough, think that we are really and the most bad person that we discovered....yet "


salam,


sorry coz i'm late to signifies these things, but somehow,its just tq~~
tq to Azie Nur Auni N Fikri Indra Prastanta ~~ for awards of interesting blog n beautiful blog respectively^^

beautiful?? credits to the one who creates the templates~~~

interesting?? its just a blog of words,

lets role the dice^^ the person who should get these awards both are;

-ita^^



really~~~ they should get these, coz they are superb, i just linked them, so that those who read can link to their blog, for sure, get something from them!! n really discover they themselve coz they are SOMEBODY^^ i mean it~~criously~~



7 perkara mengenai sy;hmm~hahaha...

1- Bunyamin bin Abdullah bin Husin bin Yasin bin Salim, kira cucu Husin,cicit Yasin~ btol ek abah?

2- Suka tgk orang=DD

3- sensitive,hahaha

4-x suka membaca.criusly~~

5-suka dgr lagu except METAL2 thingies, rimas ah~

6- love to travel!! if ada kemampuan^^

7-driving! kereta, and maybe my personal aircraft^^insyaAllah~ (btw mmg jd driver pn kt rmh =DD)

-----------------------------------------